Кметът  Ивайло Крачолов се срещна с министъра на земеделието  Иван

...
Кметът  Ивайло Крачолов се срещна с министъра на земеделието  Иван
Коментари Харесай

Кметът на Чирпан проведе работни срещи с министрите на земеделието и туризма

Кметът  Ивайло Крачолов се срещна с министъра на земеделието  Иван Иванов в София.

  Обсъдени бяха тематики, свързани с развиването на земеделието, плановете, по които работи Общината и процедурите на координиране сред ведомствата. Крачолов се обърна с покана за присъединяване в национална кръгла маса по проблемите на лавандулопроизводителите. Договорено бе  посещаване на министъра на земеделието и екипа му в Чирпан  в къси периоди и при съблюдаване на рестриктивните мерки по отношение на коронавирус ситуацията. Общината ще бъде хазаин на националния конгрес, в  който ще вземат участие освен  аграрни стопани и специалисти, учени от Института по розата и етеричномаслените култури, народни представители от ПК по земеделие, браншови организации и други, с оглед в полемика да се реализиран консенсусни решения по наболелите проблеми в бранша.

Кметът и министърът разискаха проблеми, последвали от неизпълнението на водния план от 2016г. и финансовите наказания за Община Чирпан – главно затруднение за кандидатстване при европейско финансиране до 2021 година За реализирането на част от локалните политики посредством европрограми общинското управление ще кандидатства за безплатна финансова помощ от ПРСР по подмярка 7.2 за вложения в подобряването на пътна инфраструктура с два плана за реорганизация на четвъртокласен път Чирпан – Ценово – Златна морава и за ремонт на две улици в Чирпан и по една в Зетьово, Гита и Свобода. финансовата глоба, наложена й за тъй наречените воден план – главно затруднение за кандидатстване за европейско финансиране до 2021 година Кметът показа и капиталови планове, създадени на територията на Чирпан, измежду които е и фотоволтаичния парк, който се чака да бъде построен в края на идната година.

Кметът на община Чирпан показа на министъра на туризма Христо Проданов плануваните събития през 2022г., които да привлекат туристи от България и чужбина – интернационалния фестивал на лавандулата през м.юни, Midalidare Rock in the Wine Valley, който се обрисува най-големият рокфест в Югоизточна Европа през м.юли и интернационалния винен фест през м. септември. Министърът на туризма одобри поканата да бъде патрон на интернационален туристически конгрес през м. юни, който ще се организира за първи път, взаимно с Регионалната асоциация на общините „Тракия“. До сегашния миг присъединяване са удостоверили над 20 туроператорски компании от 6 страни. Министър Проданов приветства туристическия календар на Община Чирпан и даде обещание поддръжка и партньорство. По-рано кметът Крачолов се срещна с ръководителя на Парламентарната комисия по туризъм в 47 Народно събрание Илин Димитров и депутатът Атанас Михнев. Тримата разискаха задачата на общинското управление за разпространение на Чирпан като привлекателна дестинация. Разговорите са резултат от срещата на кмета с народните представители от старозагорски район, която Крачолов организира преди десетина дни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР